Crvena zvezda Meridianbet smenila je Duška Ivanovića zbog loših rezultata ove sezone i čini se da će vrlo brzo ozvaničiti i njegovog naslednika - Janisa Sferopulosa. Ipak, čini se da ni Ivanović neće dugo čekati na novi posao pošto ima zaintresovanih i za njegove usluge.

Litvanski novinar Augustas Šulijauskas sa portala "Basket Njuz" objavio je interesantnu informaciju da bi Ivanovića mogla da pozove Baskonija. Ni ovaj klub iz Španije se nije proslavio na startu nove sezone i poput Crvene zvezde ima skor 1-3 u Evroligi, tako da se već uveliko spekuliše o smeni Đoana Penaroje, bez obzira na dobra izdanja kluba u domaćem prvenstvu gde drže drugo mesto (4-1) iza Real Madrida.

Ipak, veza Baskonije i Ivanovića je posebna. Crnogorac je već tri puta sedeo na klupi ovog kluba i to vrlo usšeno, a poslednji put ih je vodio 2021. godine. "Ovo što je Ivanović otpušten u Zvezdi ima još jednu naznaku povratka u Baskoniju usred sezone", napisao je pomenuti novinar.

Podsetimo, iskusni strateg sedeo je i na klupi Limoža, Barselone, Panatinaikosa, Himkija i Bešiktaša, dok je u Crvenoj zvezdi proveo manje od godinu dana i osvojio ukupno dva trofeja.

BONUS VIDEO:

Duško Ivanović MONDO/Nikola Lalović