Novi klub želi da uđe u Evroligu i to može da bude veliki problem za Partizan i Crvenu zvezdu! Već neko vreme priča se o Dubaiju, sada u elitu hoće da uđe i Bešiktaš. Turski klub sa klupe vodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević i plan tima je da se pridruži najjačim evropskim klubovima.

Doduše, to žele da urade fuzijom sa Bahčešehirom. Potvrdio je to predsednik Bešiktaša Hasan Arat. "U januaru ćemo razgovarati sa bivšim predsednikom Bahčešehira Husejinom Jucelom u vezi specijalne pozivnice za Evroligu. Nadam se da će doći do spajanja između naša dva kluba. To je veliki projekat i početak nove ere", poručio je Arat.

Jasno je po njegovim rečima da je plan da se u novi klub ulože velika finansijska sredstva i da se napravi tim konkurentan za mesto u eliti. Žele i oni da se uključe u Evroligu, pored Dubaija i timova iz Londona i Pariza kao potencijalnih novih tržišta. Spominje se i proširenje lige, mada još uvek nije poznato kada bi do toga moglo da dođe.

MN Press Košarka Crvena Zvezda Partizan Derbi

Kako bi ovo moglo da utiče na ABA ligu? Da li to znači da će izgubiti dva predstavnika i da će samo pobednik regionalnog takmičenja ući u društvo najboljih? To su samo neka od pitanja na koja odgovor verovatno neće stići tako brzo...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Danilo Andjušić izjava pred derbiDanilo Andjušić izjava pred derbi Mondo/Nemanaj Stanojčić