Košarkaši Partizana ostvarili su spektakularnu pobedu nad Makabijem u 21. kolu Evrolige, a dan kasnije o tom meču priča čitava Evropa. Izraelci su u Beogradu imali 24 poena prednosti već sredinom druge deonice, pre nego što je četa Željka Obradovića uhvatila ritam i okrenula meč u svoju korist. Važan deo te borbe bio je Džejms Naneli koji je kasnije isključen zbog dve tehničke greške!

Iskusni košarkaš nezadovoljan je sudijskim odlukama i nakon meča se oglasio zbog toga. Po njegovim rečima, arbitri su napravili greške - posebno kod druge tehničke greške - pa bi o tome želeo da popriča sa nekim ko može da ih sankcioniše. Ukoliko postoji način da igrač prijavi sudije za pogrešne odluke, Naneli želi da ga iskoristi!

"Isključen sam zbog dve katastrofalne odluke. Prva manje više, ali druga... Želim da znam postoji li način da igrači prijave sudije, kao što to može obrnuto. Nekim od sudija tek tako prolaze neke odluke. Ne kažem ništa loše o njima, greše nekada i oni, ali mislim da poslednja odluka nije bila ispravna. Naročito u tom trenutku utakmice", rekao je Naneli i dodao: "Nisam ga udario laktom uopšte. Sudije su gledale snimak, kao što i treba, ali ne slažem se sa konačnom odlukom. Želeo bih da pričam sa nekim iz Evrolige, jer je nekada teško pričati sa ovim sudijama."

MONDO/Uroš Arsić Partizan Panatinaikos. Naneli prvi izašao na zagrevanje

Naneli je meč završio zbog dve tehničke greške, ali je i pored toga bio jedan od najbitnijih igrača crno-belih. Postigao je 20 poena, imao devet skokova i pet asistencija, a kada se topila velika prednost Makabija baš on je vukao ekipu Partizana. To za njega nije nikakva novost - ove sezone igra sjajno i prosečno beleži 13,1 poen, 3,6 skoka i tri asistencije po utakmici.

Inače, Džejms Naneli trenutno igra sovju sedmu sezonu u Evroligi. Već u debitantskoj godini osvojio je titulu sa Fenerbahčeom, za koji je nastupao i naredne sezone, a onda su se ređali Olimpija Milano, ponovo Fenerbahče, Makabi iz Tel Aviva i na kraju Partizan.

MN Press Partizan Makabi slavlje

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Partizan, Bruno Kaboklo Kurir