Opet ista priča u Monaku! Saša Obradović je zajedno sa upravom kluba suspendovao Elija Okoba zbog nediscipline i zbog sukoba sa jednim od saigrača, a samo dve nedelje kasnije klub je rešio da je vreme da se francuski bek vrati u ekipu! 

Sada je tim iz kneževine objavio da se Okobo vratio treninziam sa ekipom početkom nedelje i da su svi problemi koje je imao rešeni unutar tima. To znači da će Okobo biti u sastavu za meč sa Realom u Monte Karlu.

"Monako sa zadovoljstvom objavljhuje da se Eli Okobo vratio u tim početkom nedelje nakon što je interno rešio sve probleme koji su doveli do njegove suspenzije. Klupski menadžment je doneo odluki da ga u potpunosti vrati u tim. Eli je spreman da da sve od sebe kako bi pomogao našem timu da dostigne svoje ciljeve u drugom delu sezone koji obećava da će biti intenzivan i uzbudljiv. Francuski reprezentativac je u sastavu za meč sa Real Madridom", navodi se u saopštenju Monaka.

Da podsetimo, nešto slično smo gledali u prethodnim sezonama sa problematičnim Majkom Džejmsom, Sa njim je imao svoje sukobe Obradović, čak ga je i kažnjavao, ali je jedan od najboljih napadača Evrolige uvek vraćan u tim. 

Što se Okoba tiče on je posle početna karijere u Pau Ortezu zaigrao u NBA ligi za Finiks, anakon dve neuspešne sezone tu vratio se u Evropu i sjajno zaigrao za Asvel u sezoni 2021/22. Od prošle sezone je u Monaku, a sa Francuskom je a Eurobasketu 2022. godine osvojio srebro.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Saša Obradović u Pioniru MONDO/Nikola Lalović