Nikola Jokić smatra da bi Predrag Stojaković danas bio još uspešniji nego u svojoj eri, od kraja devedesetih do početka prošle decenije. Iako je na vrhuncu svoje snage, "Peđa" bio u najužem krugu kandidata za MVP nagradu i iako je verovatno najbolji šuter u istoriji evropske košarke, "Joker" smatra da bi danas njegov kvalitet i talenat bili još izraženiji.

"Peđa Stojaković bi danas u NBA ligi bio još bolji, u svoje vreme bio je Ol-star, ali mislim da bi u današnje vreme bio neverovatan", rekao je Jokić tokom Ol-star vikenda.

Podsetimo, Peđa Stojaković počeo je karijeru u Crvenoj zvezdi početkom devedesetih, potom je otišao u PAOK u transferu od kojeg je Zvezda godinama živela, a u Solunu je za samo nekoliko godina postao legenda kluba, MVP grčke lige, učesnik Evrolige, osvajač Kupa Grčke.

U NBA ligu otišao je 1998. godine i u dresu Sakramento Kingsa bio na nekoliko šuteva do velikog NBA finala, a verovatno i do titule, koju je cela Srbija želela da Peđa i Vlade Divac osvoje. Potom je 2006. prešao u Indijanu nakratko, pa od 2006. do 2010. igrao za Nju Orleans Hornetse, "svratio" do Toronta i na kraju završio u Dalas Maveriksima 2011, sa kojima je osvojio NBA titulu. Sa njom je i završio karijeru.

MN Press Predrag Stojaković

Naravno, Stojaković je sa reprezentacijom SR Jugoslavice doticao evropske i svetske vrhove, jer je osvajao Eurobasket 2001. i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002, gde je uz Dejana Bodirogu bio najbolji igrač "plavih". Ujedno, to je i poslednje zlato naše košarke i više od dve decenije kasnije.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:  

Nikola Jokić Izjava MONDO/Nemanja Stanojčić