Minesota Timbervulvsi su "počistili" Finiks u NBA plejofu i prvi su tim koji se plasirao u drugu rundu plejofa. Ipak, iako su rutinski savladali "supertim" sa Kevinom Durentom, Devinom Bukerom i očajnim Bredlijem Bilom ne ulaze u nastavak plejofa bez problema. Problem je povreda, ali ne igrača nego trenera!

Sjajni Kris Finč koji je digao Minesotu na potpuno novi nivo i uspeo da uklopi Karla Entonija Taunsa i Rudija Gobera sa liderom na spoljnim pozicijama Entonijem Edvardsom je doživeo ozbiljnu povredu desnog kolena i pitanje je kako že sada voditi ekipu. 

On je tokom meča sa Finiksom imao sudar sa svojim iskusnim plejmejkerom Majkom Konlijem. Nekadašnji igrač Memfisa i Jute je u trci za loptom potpuno prevideo trenera ispred sebe, a ni Finč nije bio oprezan pa se 36-godišnji organizator igre iz sve snage zakucao u njega! Pogledajte taj momenat:

Trener Minesote je morao da bude iznesen sa terena. Prvo su ga sa parketa jedva podigli njegovi igrači, a onda je odvezen na kolicima. Kasnije je klub potvrdio da je pokidao tetivu u kolenu, a ostatak meča vodio je asistent Majka Nori koji se pojavio i na konferenciji za medije. Imaće mali predah Minesota pošto će morati da sačeka da se završi serija Denvera i Lejkersa u kojoj Nagetsi vode 3:1, ali pitanje je da li će Finč uspeti da se oporavi dovoljno da može da vodi treninge u međuvremenu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA MONDO