Posle serije loših rezultata Partizan je odlučio da smeni Igora Duljaja i čeka se još zvanična potvrda. Potez koji je sa jedne strane možda bio i očekivan pošto je titula izgubljena, uz eliminaciju iz Kupa. Sa druge strane možda i nije, ako se uzme u obzir da je u toku završnica sezone i da je ostalo još samo pet utakmica do kraja sezone.

Ko će da ga nasledi? Sve vodi ka jednom imenu, ka Albertu Nađu. On je već vodio ekipu u večitom derbiju na "Marakani" i porazu od Crvene zvezde (3:2) kada je Duljaj bio suspendovan zbog žutih kartona. Izvesno je da će on, ako i zvanično dođe do smene, sesti na "užarenu klupu" i pokušati da izvuče maksimum iz tima.

TSC se pobedom u Humskoj približio na samo četiri boda i glavni cilj crno-belih je da odbrane drugo mesto, trenutno imaju 70 poena. Deluje da će Nađ da bude "vatrogasac". Da li samo privremeno ili se planira nešto dugoročno, to ostaje da se vidi.

Albert Nađ
MN Press 

Podsetimo, Nađ je imao problem sa kamenom u bubregu i bio je u Urgentnom centru pre tog derbija. Iz bolnice je došao na stadion i vodio tim. "Trenutno sam dobro. Da pričam o nekoj ljubavi prema Partizanu, suvišno je! Ne znam da li je to potrebno kao motiv da igrači igraju protiv Zvezde, jer uvek imaš motiv protiv najvećeg rivala", poručio je Nađ na konferenciji za medije posle tog meča.

Albert je prošao kroz školu Partizana i prve profesionalne korake napravio je upravo u crno-belom dresu gde je igrao od 1992. do 1996. godine. Otišao je onda u Španiju, igrao za Betis, Ovijedo i Elče i u Humsku se vratio 2002. godine. Zanimljivo je da je po povratku u Srbiju igrao u timu baš sa Duljajem do 2004. godine, kada je Igor otišao u Šahtjor. On je ostao do 2007. i onda prešao u ruski Rostov, pa je karijeru završio u Čukaričkom.

Trenerski put počeo je u Rakovici 2017. godine. Tim se tada takmičio u Srpskoj ligi Beograd. I tada je maštao da bude u Humskoj. Želja mu se ostvarila 2019. godine kada je postao pomoćnik Savu Miloševiću u Partizanu. Posle toga odlučio je da preuzme Teleoptik, samostalno je vodio filijalu crno-belih tri godine i od 2022. je ponovo bio u ulozi pomoćnog trenera. Kako stvari stoje uskoro će postati šef struke Partizana.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Treneri, Derbi

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Zeljko Obradović i Igor Duljaj MONDO