Na oko tri minuta do kraja meča Lejkersa i Denvera videli smo kako sudije poništavaju čist faul Dejvisa na Jokiću, a to je žestoko pogodilo srpskog centra koji je potom vezao četiri poena, da bi zatim odigrao i još jedan savršen napad sa Marejom, koji je potom pogodio za pobedu - 108:106. Lejkersima su ostale samo tri sekunde i tu je ponovo Nikola Jokić odigrao važnu ulogu jer je dobrom odbranom zaustavio Džejmsa, a šut Prinsa sa pola terena nije bio ni blizu koša.

To znači da je Denver prošao u polufinale Zapadne konferencije jer je pobedio L.A. Lejkerse 4:1 u seriji, pa će tako za mesto u finalu igrati protiv odlične Minesote. Vulsi su prethodno "pometlali" Finiks, što je malo ko očekivao da će se desiti tako ubedljivo. Prednost domaćeg terena ipak će imati Denver.


Jokić je odigrao još jedan odličan meč i asistencija mu je falila za još jedan tripl-dabl. Postigao je 25 poena (12/21), imao i 20 skokova i devet asistencija, ali oči "bode" i sedam izgubljenih lopti. Između ostalog, to je posledica konstantnog udvajanja Lejkersa na njemu, koje je na neki način mučilo Somborca čitav meč. Ali, nema sumnje da ćemo od njega u plej-ofu tek videti najbolje...

Ponovo je meč-viner bio Marej sa 32 poena i sedam skokova, s tim da treba reći da kao i u trećoj utakmici serije - opet je bio najslabiji do poslednje deonice. Tada je "upalio motore" i ubacio 12 poena, uz koš za pobedu na tri sekunde do kraja. Prethodno je pogodio i trojku iz natrčavanja, nakon što je Gordon (sedam poena) uhvatio 13. skok, otevši loptu ispred Džejmsa u napadu.


Od igrača Denvera vredi spomenuti i Majkla Portera Džuniora koji je imao 26 poena, dok je na drugoj strani prednjačio Lebron Džejmsa sa 30 poena, 11 skokova i devet skokova. Takođe, imao je i četiri ukradene lopte. Dejvis je imao 17 poena i 15 skokova, ali je dugo "statirao" zbog navodne promene ramena, dok je dobar u poslednjoj deonici bio i Rivs. Ubacio je deset poena kada se "lomilo", ukupno 19, ali je promašio i šut koji je mogao da "okrene" meč za Lejkerse.

Prethodne noći videli smo i kako je Oklahoma "počistila" Nju Orleans, dok vredi napomenuti i da je Boston poveo 3:1 u seriji protiv Majamija, što je gledao i Lionel Mesi.

BONUS VIDEO:

Jokićev brat udario čoveka X/@ClutchPoints

(MONDO - M.V.)