Partizan je savladao Budućnost u prvom meču polufinala ABA lige! Trener Željko Obradović je na konferenciji za medije govorio o samom meču, ali nakon toga se osvrnuo i na neke probleme koje njegov tim ima u ključnom delu sezone kada se bori za trofeje. Videli smo da je crno-beli tim bio bez dva domaća igrača u sastavu, a razlog za to su povrede. 

Ognjen Jaramaz je povređen od ranije i njegovo mesto u rotaciji je zauzeo Džejlin Smit koji se sve ozbiljnije nameće u finišu sezone, a Balša Koprivica je čak bio planiran u startnoj postavi. Ipak, povredio se na poslednjem treningu pred meč i stanje mu je ozbiljnije nego što je delovalo u prvi mah.

"Što se tiče Ognjena imao je probleme sa nogom, dobio je neku injekciju koja ga je omela da uopšte trenira.  Mi probamo da napravimo plan koji će da odgovara igračima. Sa druge strane, Balša Koprivica nije bio u timu, a bio je predviđen da počne u petorci. Sinoć je dobio udarac na treningu gde uopšte nismo znali da je to tolikog intenziteta. Ima veliki hematom i zato ga nije bilo.Balša je imao ogromnu želju, ali smo procenili da je bolje da ga ne skidamo i da probamo da ga oporavimo za sledeću utakmicu", objasnio je Željko Obradović. 

MN Press Partizan Budućnost

Crno-beli imaju nedelju dana da se odmore, zaleče i pripreme, a onda sledećeg utorka igraju protiv Budućnosti u "Morači" od 18 časova. U tom meču će dati sve od sebe da obezbede ulazak u finale. Druga polufinalna serija kreće u petak od 19 časova kada Crvena zvezda u "Pioniru" dočekuje Megu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Željko Obradović peva sa navijačima Partizana u Nemačkoj MONDO