Džoel Embid je prethodne noći pravio mnogo grešaka i odgovornost je preuzeo Tajri Maksi i uspešno je ostavio Filadelfiju "u igri" protiv Niksa. Filadelfija je slavila 112:106 posle produžetka, pa je na ovaj način smanjila rezultat u seriji na 3:2 za Nikse, koji sada idu u goste gde će pokušati da "završe posao". Ako ne uspeju, preostaje im "majstorica" na njihovom domaćem terenu gde će imati ogromnu podršku.

Nikse je predvodio Džejlin Branson sa 40 poena, međutim Filadelfija je imala neverovatno raspoloženog Maksija. Postigao je čak 46 poena (17/30), a imao je još i pet skokova i devet asistencija. Pokazao se kao pravi vođa, preuzimao je odgovornost i kada Embid ne deluje "potpuno u igri", tako da zaslužuje sve pohvale.

Što se tiče Embida, imao je skoro kvadrapl-dabl: 19 poena (7/19), 16 skokova i 10 asistencija, odnosno čak devet izgubljenih lopti što je nečuveno za njega. Ali, ruku na srce, imao je povredu pred plej-of i to može da bude olakšavajuća okolnost kod njega...

Osim njega,Heris je imao 19 poena, a Ubre još 14. S druge strane kod Niksa, koji su ostali bez Bojana Bogdanovića, istakli su se još Hart sa 18 poena i devet skokova, Anuobi sa 17 i Mekbrajd sa 14. Ipak, da bi pobedili Filadelfiju, biće im potreban i još jedan raspoloženiji igrač uz Bransona.

Prethodne noći Klivlend je pobedio Orlando 104:103 i tako je poveo 3:2 u seriji, dok je Milvoki savladao Indijanu 115:92 i poput Filadelfije je "preživeo". Indijana i dalje vodi 3:2 i sada igraju pred svojom publikom.

BONUS VIDEO:

Jokićev brat udario čoveka X/@ClutchPoints

(MONDO - M.V.)