Posle pobede protiv Mege u prvoj utakmici polufinala ABA lige, trener Crvene zvezde Meridianbet Janis Sferopulos otkrio je lošu vest. Adam Hanga je teško povređen i zbog loma šake neće više igrati ove sezone.
"Imamo skoro 'puni' roster, jer nikad ove sezone nećemo igrati u punom sastavu, tako će se i završiti. Hanga se neće vraćati do kraja sezone i nikad nećemo imati puni 'roster'. Sa druge strane, sada imamo više prostora da treniramo, da odmorimo neke igrače i damo im šansu da uđu u ritam posle povreda i mislim da možemo da igramo mnogo bolje", kazao je Sferopulos posle trijumfa od 30 razlike.

Adam Hanga imao je ove sezone važnu ulogu u crveno-belom timu nakon dolaska iz Reala, "pokrivao" je i poziciju plejmejkera kada su bili povređeni Teodosić, Jago i Nedović, a povredio se sredinom aprila, na treningu crveno-belih.

Adam Hanga potpisao je prošlog leta dvogodišnji ugovor sa Zvezdom i on će važiti i za sledeću sezonu. Do tada, mađarski veteran (35) oporavljaće se i i ostaje da se vidi da li će biti deo "rostera" i nakon leta.
U takmičarskoj 2023/24, Hanga je u ABA ligi prosečno postizao po 6,3 poena, a u Evroligi osam poena po meču. Bez njega, Sferopulosov tim je bez većih problema savladao mladi, ali i takođe oslabljeni sastav Marka Baraća, koji nije bio u stanju da se ravnopravno suprotstavi favoritu pred 6.200 gledalaca u "Pioniru".

"Pre priče o utakmici - najdublje saučešće"

Crvena Zvezda-Mega (18).jpg
MN Press 

"Pre nego što počnem da pričam o utakmici, dozvolite mi da uputim najdublje saučešće porodicama koje su izgubile decu prošle godine. Nisam bio u zemlji, ali kada sam pročitao bilo je razarajuće i mogu da zamislim kako im je sada. Još jednom, šaljem im najdublje saučešće", rekao je Sferopulos na početku obraćanja.

Potom je poslao poruku povređenom beku Mege, Stefanu Miljenoviću, koji je iznet sa terena u petak. "Hoću da poželim sve najbolje Miljenoviću, zbog povrede i želim mu da povreda ostavi što manje posledica na njemu".

"Kada je u pitanju utakmica, bili smo ozbiljni, fokusirani, igrali smo dobro i napadački i odbrambeno i idemo dalje. Ovo je pobeda samo za 1-0, nije bitna razlika od poena ili 30 poena, očekuje nas važna utakmica u utorak, u njihovom domu", završio je Sferopulos.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Adam Hanga MONDO/Nikola Lalović