Košarkaški klub Partizan nedavno je istakao kandidaturu za potpis srpskog košarkaša Vanje Marinkovića, a sada se čini da će ovog leta i doći do saradnje! Nekadašnji igrač i kapiten crno-belih saopštio je medijima u Španiji da završava svoju misiju u Baskoniji i da će naredne sezone imati novi klub, a sve ukazuje na to da će ponovo obući dres beogradskoj Partizana čija je uzdanica bio godinama.

Marinković je šansu u prvom timu Partizana dobio još kod trenera Duška Vujoševića tokom sezone 2013/14, a odmah u prvog seniorskog godini osvojio je šampionsku titulu u Srbiji. U narednim sezonama sa crno-belima je dva puta osvajao Kup Radivoja Koraća, a sada je spreman za povratak, kako bi u timu Željka Obradovića bio jedan od glavnih aduta za trofeje na domaćoj i regionalnoj sceni, kao i za velike uspehe u Evroligi!

"Da, ovo je moja poslednja sezona ovde", rekao je medijima u Španiji Vanja Marinković i tako najavio prelazak u Partizan čiji je kapiten bio u svom prvom mandatu. "Vratiću se, ne znam da li sa Partizanom ili sa nekim drugim timom, ali vratiću se ovde. Hvala vam svima", istakao je srpski košarkaš.

Marinković je ponikao u beogradskim klubovima Vračar i Koledž, pre nego što je još u mlađim kategorijama stigao do Partizana. Za prvi tim crno-belih odigrao je šest profesionalnih sezona, a bio je i kapiten Partizana pre odlaska u Španiju. U inostranstvu je prvo dve sezone igrao za Valensiju, a zatim tri za Baskoniju, sa kojom je stigao i do plej-ofa Evrolige pre nekoliko nedelja.

Kao reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju na Mudnobasketu koji se krajem 2023. godine igrao na filipinima. U mlađim kategorijama nacionalnog tima ima dve srebrne i jednu bronzanu medalju,a novom odličju nadamo se sa Olimpijskih igara u Parizu. Marinković je gotovo siguran među 12 putnika koje će selektor Svetislav Pešić povesti na turnir ovog leta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Aplauzi publike za Hauarda i Vanju Marinkovića MONDO