Srbija, region i Evropa sa mnogo pažnje pratiće završnicu ABA lige u kojoj će Crvena zvezda imati prednost domaćeg terena protiv Partizana, a samo šampion biti siguran učesnik Evrolige za narednu sezonu. Finalna serija počinje u ponedeljak uveče, a gledaće se i u Grčkoj, gde ove sezone nastupa Matijas Lesor, nekadašnji igrač oba beogradska tima.

Francuski centar prvo je nosio dres Crvene zvezde, a zatim i Partizana za koji ga vežu daleko lepše uspomene. Prethodne sezone je u crno-belom dresu bio jedan od najboljih igrača Evrolige, a njegovi supruga i sin često su u centru pažnje na društvenim mrežama zbog podrške koju pružaju crno-belima. Pred prvi meč finala podrškom se, ali na način neprimeren sportisti, oglasio i sam centar Panatinaikosa!

On je na svom Instagram storiju objavio fotografiju Jama Madara iz prethodne sezone, u trenucima kada izraelski plejmejker pokazuje srednje prste na obe ruke navijačima Crvene zvezde. Po rečima francuskog košarkaša, ta fotografija oslikava njegovo trenutno raspoloženje, a mnogi su odmah povezali da igračk grčkog tima aludira na meč koji će se igrati u Beogradu. Pogledajte fotografiju:

Matijas Lesor poruka na Instagramu pred derbi
Instagram/thiaslsf/printscreen 

Lesor je u prethodnom periodu nekoliko puta pričao o vremenima koje je proveo u redovima Crvene zvezde i Partizana. Prvo je ušao u manji sukob sa predsednikom crveno-belih Nebojšom Čovićem, koji ga je pecnuo tokom jednog televizijskog gostovanja. Francuz je želeo da iznese svoju verziju priče, alki i da objasni kako je sebe pronašao kada je obukao dres Zvezdinog najvećeg rivala.

Pored Crvene zvezde Matijas Lesor je u karijeri igrao još i za Šalon, Nanter, Malagu, Bajern, Monako, Makabi i Panatinaikos, čiji je trenutno član. Sa grčkim timom, pod komandom Ergina Atamana, stigao je do Fajnal-fora Evrolige što mu je prethodne sezone za dlaku izmaklo u dresu Partizana. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Matijas Lesor navijaci Partizana MONDO/Uroš Arsić