Haos u finalu Košarkaške lige Srbije (KLS), ali i u Grčkoj. U prvoj utakmici finalna domaćeg prvenstva, Olimpijakos je u gostima pobedio Panatinaikos 89:84, a trener prvaka Evrope Ergin Ataman nije dočekao kraj utakmice na klupi pošto je isključen usled žestokog negodovanja kod sudija.

Ataman je od početka bio nezadovoljan suđenjem, potom je prišao Kontosu iz Panatinaikosa i rekao da je "utakmica nameštena", dodavši da je tražio da kontaktira njegovog vlasnika Dimitrisa Janakopulosa kako bi ubuduće strane sudije sudije u finalu. Upravo ove reči Ataman je uzvikivao i po završetku utakmice, kada je snimljen u hali kako objašnjava da grčke sudije nisu dorasle da sude derbi Olimpijakosa i Panatinaikosa.

"Sad razumem zašto kod vas u fudbalu sude stranci. Razumem sada jako dobro. Pričaj molimte sa Janakopulosom i zovite strane sudije. Ako ne, sve je već namešteno. Sve je namešteno!", vikao je hodnicima OAKA arene Ergin Ataman, a ostaje da se vidi da li će ga neko poslušati.


Najbolji igrač prve utakmice finala prvenstva Grčke bio je Kendrik Nan sa 21 poenom, ali to nije pomoglo Panatinaikosu, dok je sa druge strane Tomas Vokap imao 17 poena. Blistao je i Nikola Milutinov sa 12 poena i 13 skokova, uz ukupan indeks korisnosti 31. Naredni meč zakazan je za petak hali Olimpijakosa, dok je eventualna majstorica tri dana kasnije u OAKA areni.

BONUS VIDEO:

Ataman pravi haos Kurir

(MONDO - M.V.)