Košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu, što je stekla plasmanom u finalu Svetskog prvenstva održanog u jesen 2023. godine. Selektor Svetislav Pešić tada nije mogao da računa na Nikolu Jokića, a centar iz Sombora i dalje nije potvrdio da će ovog leta igrati.

Dok cela košarkaška javnost čeka detalje o Nikoli Jokiću, Svetislav Pešić gostovao je u jednom podkastu i tom prilikom govorio o trostrukom MVP-iju ligaškog dela NBA lige. Po njegovim rečima, više mu ne smeta što ga novinari stalno pitaju da li će se jokić odazvati pozivu reprezentacije.

"Više mi ne smeta, sad kažem zovite ga pa ga pitajte. Što se tiče Nikole Jokića, meni jedino smeta što ne pitaju za ostale. Samo učešće Nikole Jokića sigurno da znači, u svakom smislu. I sa aspekta individualnog kvaliteta i sa aspekta ličnosti kakav je Jokić, jer ja kada kažem da je Jokić bolji momak nego što je igrač, oni svi padaju u nesvest. Kao, ti se udvaraš Jokiću. Naravno da se udvaram, jer želim to da istaknem", ispričao je Svetislav Pešić u podkastu "Politike".

MN Press Nikola Jokić Srbija

Nikola Jokić ima srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i to mu je za sada jedino odličje sa seniorskim timom Srbije. Poslednji put je za reprezentaciju nastupao na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Nemačkoj, a samo nekoliko dana pre tog turnira igrao je i mečeve u kvalifikacijama za Mundobasket kada je izvojevana važna pobeda nad Grcima.

U međuvremenu je Nikola jokić napravio neverovatnu karijeru u SAD, ali se ova sezona za njega završila ranije nego što je očekivao. Zbog ispadanja u polufinalu Zapadne konferencije od Minesote Jokić je imao vremena da otputuje na sever Evrope i prati trke konja, a zatim i da se u Republici Srpskoj opušta na raftingu, što praktikuje svakog leta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić  tiktok/taracanyon