Real Madrid osvojio je titulu prvaka Španije pobedivši Mursiju i u trećoj utakmici, a nakon trijumfa hrvatski as Mario Hezonja stao je pred novinare i poručio da ostaje u "kraljevskom klubu". Na njegovu poruku da će se sa saigračima boriti za nove titule, on je odgovorio konkretno:

  • Novinarka: "Kažeš da se borimo? Znači li to da ostaješ?
  • Hezonja: "Da. "Sad počinje deo sezone u kom će kancelarije da rade svoj deo posla. Osećam se kao kod kuće, kao da su ovi ljudi ovde moja porodica. Pokazali su mi ljubav i kada su drugi pričali laži o meni i voleo bih da im za to vratim osvajanjem još mnogo trofeja.”

Nakon nekoliko meseci pregovora Marija Hezonje i Reala, tokom kojih nije bio javno potvrđen dogovor, on je sada prvi put definitivno poručio da neće promeniti tim. Na taj način, verovatno je otklonjena i mogućnost da ovog leta Hezonja dođe u Partizan, klub za koji je navijao od kada je bio dečak i đak Barselone.

S obzirom na to da je u finalu španskog prvenstva izostao "El Klasiko" Real - Barselona, nije iznenađenje što je tim Ćus Matea rutinski i u tri koraka osvojio 37. titulu prvaka Španije. U poslednjoj utakmici Džanan Musa ubacio je 18 poena, a Mario Hezonja 17. U poraženom timu je bivši košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis ubacio 17 poena - nedovoljnih da Mursija ostvari bar jedan trijumf u finalu.

Mario Hezonja (29) igra za Real od 2022. godine kada je došao iz Uniksa i sa "kraljevskim klubom" osvojio je titulu prvaka Evrope i sada titulu prvaka Španije. Uz Džanana Musu, izvesno će predstavljati osnov tima i u narednim sezonama, za vreme smene generacije Rudija Fernandeza, Serhija Ljulja, Serhija Rodrigeza... Koja je dala mnogo i Realu i svetskoj košarci.

I bez obzira na sada izvesnu odluku o ostanku i nedolasku u Partizan, Hezonja će sigurno uvek imati poseban doček kada dođe u Beogradsku arenu na mečeve protiv crno-belih. Pogledajte kako ga navijači "Parnog valjka" pozdravljaju u Beogradu:

MN Press, Alberto Gardin / Zuma Press / Profimedia Mario Hezonja

(MONDO - M.Š)