Hrvatski košarkaš Mario Hezonja glavna je tema u evropskoj košarci ovog leta, pošto svi pričaju o tome gde će nastaviti karijeru! Pre samo nekoliko dana delovalo je da želi da ostane u Real Madridu i timu donese najveće trofeje u evropskoj košarci, zatim se činilo da je sve dogovoreno oko petogodišnje saradnje sa Barselonom, ali ni tu nije kraj nagađanjima!

Izvori iz Amerike javljaju novi obrt u slučaju - navodno bi Mario Hezonja mogao da napusti Evroligu. I ne samo nju, već i čitavu evropsku košarku, kako bi se još jednom u NBA oprobao protiv najboljih igrača planete. Ostaje nam da vidimo kako će se situacija razvijati, ali po kredibilitetu izvora koji prenose ovu priču deluje da Hrvat ozbiljno razmišlja o selidbi na drugi kontinent.

"Saga o transferu Marija Hezonje mogla bi da ima više obrta, pošto on razmišlja i o povratku u NBA ligu", napisao je novinar Aris Barkas, koji prenosi saznanja američkih novinara. Za sada nema informacija o tome koji bi tim mogao da privuče hrvatskog košarkaša da se vrate u SAD i proba da obnovi svoju karijeru u najjačoj ligi na svetu.

Mario Hezonja je još sa 17 godina stigao u Španiju, pošto ga je Barselona primetila kao jednog od najtalentovanijih evropskih igrača. Nakon pune tri sezone u seniorskom timu otiašo je u NBA, pošto ga je Orlando uzeo kao petog pika na draftu. Nastupao je za tim sa Floride, zatim još i za Njujork i Portland, pre nego što je odlučio da karijeru nastavi u Evropi.

U februaru 2021. godine pojačao je Panatinaikos i ostao u Atini do kraja sezone, zatim je jednu sezonu nastupao za Uniks, pre nego što je pojačao Real Madrid u kojem je proveo dve sezone. Sada se kao potencijalne destinacije za nastavak njegove karijere navode Barselona, Panatinaikos, ali i Partizan čiji se navijači nadaju da bi ljubav hrvatskog košarkaša prema crno-belima mogla da bude presudna ovog leta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Mario Hezonja izjava Mondo/Nemanaj Stanojčić