Mario Hezonja napravio je šok-odluku i dogovorio transfer u Barselonu umesto da ostane u Realu. Iako je minulog vikenda osvojio titulu sa Madriđanima i najavio da hoće da ostane u klubu još mnogo godina, on će se vratiti u redove najvećeg rivala Madriđana.

Španska "Marka", koja je ekskluzivno objavila ovu vest saznala je da je Real ponudio nekoliko varijanti ugovora Mariju Hezonju, ali da je on odbio sve. "Finansijski oni nisu ostvarili igračeve ambicije, a nije bio zadovoljan ni svojom ulogom u timu. Takođe, nije bio zadovoljan ni načinom na koji je klub pristupio mogućnosti da ugovor bude obnovljen", piše taj list.

Isti izvor je otkrio da je Hezonja dogovorio ugovor sa Barselonom prema kojem će zaraditi tri miliona evra po sezoni. To će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u Evropi i staće uz rame Šejnu Larkinu iz Efesa, Majku Džejmsu iz Monaka i Kendriku Nanu iz Panatinaikosa. "Njihove plate su mnogo veće od iznosa koji je Hezonja zarađivao u Realu i od toga šta mu je Real nudio tokom sezone.

MN Press, Alberto Gardin / Zuma Press / Profimedia Mario Hezonja

Hezonjin i Realov rastanak "kuvao" se čitave sezone, iako je i Hrvat otkrivao da se u pregovore uključio čak i veliki Florentino Perez, prvi čovek Madriđana. "Florentino mi je pretio da ostanem i nadam se da ću ostati. Pričaćemo i imaćemo istu ideju o tome", govorio je tada Dubrovčanin.

Ove nedelje bio je još konkretniji dok je slavio titulu prvaka Španije. "Voleo bih da uzvratim ovu ljubav i da ovde budem uspešan još mnogo godina", rekao je tada Mario i na neki način prebacio loptu na teren uprave Reala, tražeći od njih da urade šta je potrebno da ostane. Dogovor očigledno nije postignut i zato će "Super Mario" nazad u Barselonu, u kojoj je 2012. godine stigao iz KK Zagreb i započeo karijeru koja ga je 2015. odvela u NBA ligu, u Orlando i Njujork Nikse, a potom u Panatinaikos i UNIKS, sve do Reala, sa kojim je 2023. postao prvak Evrolige.

(MONDO/M. Š.)

BONUS VIDEO:

Mario Hezonja izjava Mondo/Nemanaj Stanojčić