Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je da će ovog leta na Olimpijskim igrama igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i Portorikom! Svi su očekivali da će u našoj grupi videti Litvanije, međutim ova velika košarkaška sila je zaustavljena u kvalifikacijama u San Huanu, što je veliko iznenađenje za sve. Pre toga je eliminisana i Italija.

Interesantno je da je Srbija i sa Portorikom i Južnim Sudanom igrala na Svetskom prvenstvu 2023. godine u Manili, dok smo Portorikance dobili i u prethodnim kvalifikacijama za Olimpijske igre, nakon čega nas je zaustavila Italija. Amerikanci takođe vrlo dobro pamte Portoriko, pošto je ova mala zemlja uspela da ih pobedi 2004. godine na Olimpijskim igrama i to skoro dvadeset razlkike (92:73) kada su u timu bili Džejms, Vejd, Ajverson, Dankan, Entoni i drugi...

Portorikanci su sada bez neke velike zvezde bili bolji od Litvanije 79:68 i obradovali su celu naciju. Najbolji strelac meča bio je Alvarado sa 13 poena, Voters je dodao 10, dok je najefikasniji kod bledih Litvanaca bio Jokubaitis sa svega devet poena.

Na ovaj način formirane su sve grupe na Olimpijskim igrama. U grupi "A" sastaće se Australija, Grčka, Kanada i Španija, dok u "B" igraju Francuska, Nemačka, Japan i Brazil. Što se tiče naše grupe "C", Srbija prvo 28. jula igra protiv SAD, pa 31. jula protiv Portorika i za kraj prve faze sa Južnim Sudanom 3. avgusta. Sve utakmice igraju se u Lilu i iz grupe prolaze po dve najbolje prvoplasirane i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Nikola Jokić stigao

(MONDO - M.V.)