Slušaj vest

Crvena zvezda je odradila skoro kompletan prelazni rok, dovela je nekoliko zvučnih pojačanja i potpisala nove ugovore sa nosiocima tima, a sada su operativci crveno-belih snimljeni zajedno sa dva bivša košarkaša. Predsednik kluba Nebojša Čović i tim menadžer Nebojša Ilić viđeni su u beogradskom hotelu "Kraun Plaza" u razgovoru sa Ognjenom Dobrićem i Filipom Petruševom. 

Ognjen Dobrić je posle deset godina u sistemu crveno-belih prošle godine prešao u Virtus i imao je promenljivu sezonu. Počeo je odlično, ali su mu povrede kasnije pokvarile učinak. Ipak on je i dalje pod ugovorom sa italijanskim velikanom jer je u julu 2023. potpisao dvogodišnji ugovor. 

Što se tiče Filipa Petruševa krilni centar je upravo u Crvenoj zvezdi revitalizovao karijeru nakon ćega se oprobao u NBA ligi u dresovima Filadelfije i Sakramenta. Nakon otkaza u Kingsima došao je u Olimpijakos sa kojim je u novembru 2023. potpisao trogodišnji ugovor. Iako na početku nije dobijao šansu kod trenera Jorgosa Barcokasa u finišu sezone se nametnuo i ušao u rotaciju. Pogledajte: 

Navijači bi svakako voleli da obojicu reprezentativaca Srbije ponovo vide u crveno-belom. Oni su trenutno na pripremama za Olimpijske igre i nadaju se da će ući na konačni spisak od 12 igrača koje će selektor Svetislav Pešić odvesti u Lil na košarkaški turnir Olimpijskih igara u Francuskoj. Do sada je klub sa malog Kalemegdana produžio ugovore sa Milošem Teodosićem, Jagom Dos Santosom, Brankom Lazićem, Rokasom Gedraitisom, Andrejom Kostićem i Džoelom Bolombojem, a kao pojačanja su stigli Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Nikola Kalinić i Uroš Plavšić. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi