Slušaj vest

Kada je 2022. godine Efes u Beogradu osvojio Evroligu, junak pobede bio je Vasilije Micić. Tada je u tom trenutku povređeni hrvatski bek Krunoslav Simon jednom reakcijom objasnio koliko ceni srpskog pleja, a sada je gostujući u podkastu "Tribina" u Hrvatskoj poručio svim mladim igračima da se ugledaju na jednog od najboljih evropskih košarkaša. 

Novinar ga je pitao šta misli o Vasiliju, a uz to dodao da "zna da će sada da uslede hvalospevi". Kruno je mogao samo da se složi sa tim. "Hoće, hoće sigurno. On je jedan igrač koji je imao trnovit put i kažem stvarno je napravio super karijeru. Hajde, možda u NBA nije još stigao do izražaja, otišao je ipak sa 28 godina i to isto nije lako. Ali kažem, jedan igrač čiji put treba da pogleda svaki igrač koji je mlad i da vidi na koji način se uspeva", rekao je Simon. 

Mnoge je iznenadilo to što je Vasilije sa 29 godina, posle nekoliko sezona u kojima je dominirao u Evropi odlučio da krene ispočetka i ode u NBA. Njegov nekadašnji saigrač se uopšte ne čudi tome, znao je da će takmičarski duh Micića naterati da se isproba sa najboljima. 

"On je 1994. godište, sad je napunio 30 godina. Ja sam znao da će on otići, on je takav tip. On uvek ide još jednu stepenicu. Hteo je taj izazov, imao je odlične ugovore u Evropi i mogao je da bira klub i da bira ugovor koji će da prihvati, ali on je svejedno odlučio da je sad vreme za NBA, da ide da se nametne", rekao je Simon.

Počeo je prilično slabo prošlu sezonu u Oklahomi, nije mnogo igrao, a onda je prešao u redove Šarlot Hornetsa i tu dobio ozbiljniju ulogu. Ipak, bez obzira na sve smatra Simon da ćemo ga uskoro gledati u Evropi.  "Ja iskreno očekujem da će da se vrati, ako ne ove sezone onda nakon ove sezone", završio je Simon. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Krunoslav Simon

"Ja iskreno očekujem da će da se vrati, ako ne ove sezone onda nakon ove sezone.