Slušaj vest

Nikola Jokić grize za Srbiju! U pripremnoj utakmici protiv Sjedinjenih Država, svakome je bilo jasno koliko je najboljem košarkašu sveta stalo da pobeđuje sa Srbijom i da igra bude najbolja moguća.

U jednom trenutku meča protiv pakleno jakog tima Stiva Kera, Jokić je postigao koš i trčeći ka svojoj polovini glasno podviknuo ka saigračima da "zategnu" odbranu. Sa punim fokusom i vatrom u očima, Jokić je kao lider ekipe podigao borbenu gotovost svim "Orlovima". I svakog navijača Srbije može samo da raduje jer ima privilegiju da najbolji na svetu bude predvodnik tima koji će od 28. jula i meča protiv Sjedinjenih Država u Lilu zaigrati na Olimpijskim igrama.

Pogledajte tu situaciju:

RTS1 Nikola Jokić reakcija na meču sa Amerikancima

Nažalost, za proveru protiv SAD u Abu Dabiju selektor Srbije Svetislav Pešić nije mogao da računa na kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je bio na nezvaničnom zagrevanju, ali niko nije hteo da rizikuje sa njegovim nastupom. Isto je bilo i dan ranije, u utorak, kada je propustio meč protiv Australije.

Srbija se iz Abu Dabija vraća u Beograd, gde će u nedelju igrati protiv Japana, a dan kasnije protiv Grčke. Oba meča biće odigrana u Beogradskoj areni.

(MONDO - M.Š)