Slušaj vest

Početak nove sezone u ABa ligi nije ni blizu, ali u regionu tinjaju sukobi srpskog i hrvatskog stručnjaka. Nakon što je Svetislav Pešić iskoristio priliku da na promociji knjige o svom najvećem trenerskom uspehu prokomentariše kako regionalno takmičenje nije dobro za srpske klubove, oglasio se i jedan od prozvanih - hrvatski košarkaški trener Aco Petrović, brat preminulog Dražena, jednog od najboljih ikada na ovim prostorima.

Pomalo neočekivano, Svetislav Pešić i Aco Petrović našli su se u sukobu jer je prvo Pešić prokomentarisao ideje Hrvata, a zatim Petrović replicirao komentarom na račun čuvenog srpskgo stručnjaka i aktuelnog selektora naše reprezentacije.

"A ja stvarno mislio, da živimo u demokratskim vremenima, pa da mogu dati svoje viđenje regionalne košarke! U kakvoj sam zabludi bio", napisao je Aco Petrović na svom profilu na društvenoj mreži "X", uz fotografiju na kojoj se vidi delić izjave srpskog selektora.

Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES, Instagram/kk_cibona_zagreb/Screenshot ACO PETROVIĆ

Podsećamo, selektor Srbije svetislav Pešić u subotu popodne se na promociji knjige "Bilo jednom u Indijanapolisu" dotakao dešavanja u regionalnoj košarci, a tada je nešto žustrije "startovao" na Petrovića i slovenačkog stručnjaka Zmaga Sagadina, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde.

"Moramo da pravimo novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba da se uradi je da osnujemo profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cenim, ali nemojte vi nas da učite šta mi treba da radimo. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prevaziđena. Ona je donela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu", rekao je Pešić tom prilikom i očigledno izazvao reakcije u regionu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Svetislav Pešić izlazak