Slušaj vest

Košarkaški klub Crvena zvezda u novu sezonu će ući jači za Ognjena Dobrića, koji je stavio paraf na trogodišnji ugovor! Kao što se i naslućivalo prethodnih nedelja, crveno-beli su postigli dogovor sa srpskim reprezentativcem koji se nakon godinu dana u Virtusu vraća u tim koji ga je i proslavio. Da će Dobrić biti šesto letnje pojačanje Zvezde postalo je jasno nakon što je Virtus saopštio da on nije u planovima za narednu godinu.

Dobrić je samo jednu sezonu proveo u italijanskom klubu i nije imao preveliku ulogu, pa je rastanak sa Virtusom bio prirodan razvoj događaja. ne računajući tu epizodu, reprezentativac Srbije je čitavu karijeru proveo u crveno-belom dresu, uz pozajmice u FMP tokom kojih se razvijao i pripremao za izazove u dresu Zvezde.

Ognjen je u prvi tim Crvene zvezde prekomandovan još 2013. godine, a sa Zvezdom je šest puta bio šampion Srbije, četiri puta osvajač ABA lige i četiri puta najbolji u Kupu Radivoja Koraća. Takođe, tu je i jedan Superkup ABA lige, uz nekoliko individualnih priznanja - bio je MVP finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, MVP finala ABa lige i dva puta MVP plej-ofa u domaćem prvenstvu.  

Crvena zvezda je pre Ognjena Dobrića angažovala petoricu novih igrača. Letnja pojačanja crveno-belih su Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Nikola Kalinić, Majk Daum i Uroš Plavšić, dok se očekuje dolazak još jednog srpskog reprezentativca Filipa Petruševa. Tada bi igrački kadar za narednusezonu bio formiran, a treneru Janisu Sferopulosu ostalo bi samo da posloži kockice i krene u odbranu tri trofeja, uz iskorak na evropskoj sceni.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Ognjen Dobrić za Mondo