Slušaj vest

Američki košarkaš Kajl Filipovski (20) stigao je ovog leta u NBA ligu pošto ga je Juta izabrala kao 32. pika na draftu. S obzirom da je studirao na prestižnom koledžu Djuk, od njega se očekuju velike stvari, međutim i pre nego što je obukao dres "džezera" našao se u centru pažnje američke javnosti.

Nije to zbog vrlo loših partija za vreme "letnje lige", nego zbog kontroverzi koje prate njegov privatni život. Kajl Filipovski se zabavlja sa devojkom Kejtlin Hačinson koja je sedam godina starija od njega, ali trenutna razlika u godinama nije toliko sporna. Ono što je zapalo za oko američkim medijima je što su oni već dugo zajedno, tako da se Filipovski sa verenicom zabavljao još kada je imao 15 godina, a ona 22!

Situacija ne bi bila toliko ozbiljna da porodica Kajla Filipovskog nije protiv porodice Kejtlin Hačinson, pošto je čak na društvenim mrežama počelo otvoreno prozivanje. Kajlov brat Danijel optužio je Hačinsone za "prinudnu kontrolu" i objasnio da su se zapravo udružili i planirali kako da ga "zarobe" tako mladog.

Na sve to, poručio je da je u pitanju "mormonsko ispiranje mozga i grumovanje", a posle toga je Kajl Filipovski zapravo objavio "rat" svojoj porodici. Prestao je da komunicira sa njima, izbegava ih, što je zapalo za oko i NBA skautima. Nakon veridbe u aprilu, Filipovski je pao na draft listama jer je malo ko želeo da se petlja u njegove privatne probleme. Upravo je zbog porodičnih razloga odbijen od strane mnogih NBA klubova, nisu hteli da rizikuju iako košarkaški obećava.

Pogledajte kako izgleda američki par o kome pričaju svi u NBA ligi, iz neočekivanih razloga:

Instagram/kyleflip/Printscreen Kajl Filip i devojka

BONUS VIDEO:

RTS Srbija Amerika jokić

(MONDO - M.V.)