Slušaj vest

Delovalo je da je Karlik Džouns novi košarkaš Partizana, a onda je jedna utakmica "pokvarila" sve! Amerikanac koji igra za Južni Sudan odigrao je fantastičan meč protiv Sjedinjenih Američkih Država, imao je tripl-dabl i zamalo je šokirao Amerikance. Na kraju je SAD pobedila poenom razlike, ali je to skrenulo pažnju na igrača koji navodno ima sve dogovoreno sa crno-belima. 

Dugo je Karlik Džouns pokušavao da se domogne NBA lige, igrao je za brojne timove u razvojnoj ligi, ali je igrajući za Dalas imao 0,7 poena po meču, za Denver 1 poen po meču, a u dresu Čikago Bulsa je imao 2,9 poena po utakmici. Ipak impresionirao je mnoge, pa i Lamara Odoma! Nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa i reprezentativac SAD je javno izašao i rekao da Džouns mora u NBA!

"Moj čovek je pravio probleme timu Sjedinjenih Američkih Država tokom cele utakmice. Ja navijam za "Avendžerse" (tim SAD prim. aut.) ali moram da pokažem poštovanje tamo gde je zasluženi. Posle ove utakmice Karlik Džouns zaslužuje NBA ugovor", rekao je Lamar Odom.

Karlik Džouns je rođen u Sinsinatiju, ima 26 godina, a nakon koledž karijere u Radfordu i Luivilu nije draftovan. Ipak Dalas mu je dao šansu u svom razvonom timu, zatim je odigrao tri meča za Dalas, dva za Denver i sedam za Čikago, ukupno 12 NBA utakmica. Očigledno mu jue dosadilo da čeka pravu šansu i sada je rešio da dođe u Evropu, ali sada bi ipak mogao da ode i zaigra u nekoj NBA ekipi. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Karlik Džons