Slušaj vest

Po svemu sudeći, KK Crvena zvezda uskoro bi mogao da potpiše potpisati ugovor sa svojim novim-starim igračem, Filipom Petruševim! Iako je njegov agent Miodrag Miško Ražnatović oštro demantovao da postoji dogovor Olimpijakosa, sadašnjeg Filipovog tima, i Crvene zvezde, nekoliko sati kasnije stvari su se tako razvile da je već izvesno da će krilni centar reprezentacije uskoro opet na Mali Kalemegdan.

Ražnatović je najavio da će Olimpijakos razmotriti rastanak sa Filipom ako nađe rešenje na poziciji visokog krila. S oobzirom na to da je u ponedeljak uveče Bugarin Saša Vezenkov, bivši MVP Evrolige, dobio otkaz u Torontu, sasvim je realno očekivati da se on vrati u Olimpijakos, gde ga uveliko čekaju sa čak petogodišnjim ugovorom.

Onog trenutka kada Vezenkov stavi potpis na taj ugovor, Petruševu će se potpuno otvoriti vrata Crvene zvezde, što bi dodatno ojačalo ambiciozno sastavljeni tim Janisa Sferopulosa za novu sezonu. Povratak Petruševa u Zvezdu 12 meseci nakon odlaska postao je jasno najavljen kada je košarkaš uslikan u hotelu Kraun Plaza u Beogradu pre nekoliko nedelja, u razgovoru sa predsednikom Upravnog odbora KK Crvena zvezda, Željkom Drčelićem.

"Nikakvih razgovora nije bilo, niti će ih biti dok eventualno Olimpijakos ne dobije pojačanje na poziciji 'četiri'. To je zaključak od pre dve sedmice i ništa se nije promenilo... nestvarno", rekao je ljutito Ražnatović komentarišući tračeve o svom klijentu. U ponedeljak uveče, iz Amerike je stigao jasan nagoveštaj da se nešto ipak događa i da Olimpijakosu stiže sjajno pojačanje sa one strane okeana.

Filip Petrušev bio bi još jedno u nizu zvučnih Zvezdinih pojačanja ovog leta, jer su u tim došli evroligaški šampion Nikola Kalinić, šuter Olimpijakosa Ajzeja Kenan, hit prošlogodišnje sezone Evrolige, plejmejker Kodi Miler-Mekintajer, vratio se Ognjen Dobrić iz Virtusa da ojača spoljnu liniju, došao je i krilni centar Efesa Majk Daum, kao i centar Mege Uroš Plavšić, koji je kao i Dobrić i Petrušev u ovom trenutku sa reprezentacijom na pripremama za Olimpijske igre, koje počinju u nedelju. Posle njih, Petrušev bi mogao nazad u Zvezdu, u kojoj je ostavio odličan utisak u sezoni 2022/23, posle koje je nekoliko meseci boravio u Filadelfiji pre povratka u Evroligu, u Olimpijakos.

MONDO Filip Petrušev