Slušaj vest

Srbija je pružila dostojan otpor, ali nije mogla više protiv Amerike. U prijateljskom meču u Abu Dabiju izgubila je od prvog favorita za zlato na Olimpijskim igrama (105:79). Srpski tim predvodili su Nikola Jokić, Aleksa Avramović i Filip Petrušev.

Upravo je Filip pričao sa medijima po završetku susreta. "Dobro smo ušli u utakmicu. Možda nismo igrali najpametnije, pravili smo neke glupe faulove na šutu. Treba se malo navići kad protiv njih igraš, drugačije igraju, sudije promene kriterijum. Igrali su jako, pritisak na loptu, kao u skoku i u duelu. Jedno veliko iskustvo pred meč u grupi na Olimpijskim igrama", počeo je Petrušev.

Objasnio je šta je primetio u igri ekipe Stiva Kera. "Najviše se svodi u igru jedan na jedan i trčanje. Ako to rade, neviđene su atlete, bitno je da vodimo računa na lopti i odbrana jedan na jedan. Nema timskih akcija, ne kruži lopta mnogo, da budemo spremni za to."

Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia Srbija Amerika

Srbija je se držala oko četvrtinu i po, onda je Amerika "ubacila u petu brzinu". "Sigurno da je ta četvrtina recept i treću smo kasnije napravili, dali par trojki. Ušli smo bez respekta, pritisli smo ih, nisu to očekivali. Izgubili su par lopti za lake poene, to je znak da može i treba sa njima da se igra, tako mora svih 40 minuta. Možda nismo spremni još uvek za svih 40 minuta, ali ćemo biti spremni."

Usledilo je pitanje šta im je Jokić rekao pred početak meča i ko je na njega ostavio najveći utisak. "Ništa, Avram drži motivacioni govor. Najveći utisak Lebron. Ima 40 godina, kreće se bolje od svih u njihovoj ekipi i Kari koji ne promašuje kada je sam. To su stvari za koje ćemo biti spremni."

Poručio je da će "orlovi" da budu spremni za Olimpijske igre i da je to najvažnije. Prvi meč u grupi je upravo sa Amerikancima. "Nama je fokus na svakom meču, mi znamo koju utakmicu u grupi moramo da dobijemo. Sa Amerima igraš, tu nemaš neki pritisak. Svaki duel je bitan, spremamo se za Olimpijadu", zaključio je Petrušev.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

RTS1 Nikola Jokić reakcija na meču sa Amerikancima