Slušaj vest

Srbija je generalnu probu prošla baš onako kako je htela - pobedom. Poslednji meč pred Olimpijske igre odigran je u beogradskoj Areni i tamo je selekcija Svetislava Pešića pobedila Grke (94:72). Dosta toga u igri "orlova" bilo je na odličnom nivou, ali je bilo i detalja koji su malo brinuli.

Jedan od tih je slabija partija Vasilija Micića koji i sam priznaje da se još uvek "traži" na parketu. Zna i on da može i mora bolje. Za 19 minuta upisao je četiri poena, sva četiri sa linije penala, uz tri promašene trojke, četiri izgubljene lopte i dve asistencije. "Moj lični put, koji prolazim već mesec dana, pokušavam da uhvatim ritam. Svi smo sezonu završili u različitom periodu. Trebalo mi je malo više vremena, još se uvodim, to nije izgovor, samo realnost. Ovo je reprezentacija, svi moramo da budemo deo tima i da dajemo doprinos. Danas je to jedan način, sutra neki drugi, mnogo smo talentovani, sve je to neki proces", rekao je Micić.

MONDO/Nemanja Stanojčić Vasa Micić izjava

Veruje da će stvari doći na svoje i da je tim spreman za Lil. "Nemamo mnogo opcija, to je to. Spremni smo, spremali smo se, idemo tamo. Glavama. Dobra utakmica protiv Grčke, sve je prošlo donekle očekivano."

Ima samo reči hvale na račun rivala u grupi, o Amerikancima nije hteo da troši reči, ali je pohvalio Južni Sudan i Portoriko. "Svi su dobri, jedan utakmica, svako može da ima dobar dan, da pogodi trojke, brzo se igra. I Sudan i Portoriko, ali idemo postepeno, tako treba", zaključio je Micić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Nikola Jokić MVP skandiranje