Slušaj vest

KK Dubai nastavlja da dovodi pojačanja! Novi član ABA lige je zaređao sa potpisima igrača, pa su sada stigla dva beka! Prvo je došao povremeni reprezentativac Srbije Aleksa Uskoković, a onda i povremeni reprezentativac Filipina Ferdinand Ravena!

Uskoković koji je sa U18 timom Srbije uzeo zlato na Eurobasketu 2017. godine počeo je karijeru u FMP-u, proveo je jednu sezonu u Crvenoj zvezdi, pa dve u Megi. Prošle godine je igrao za Borac iz Čačka, a sada će prvi put igrati van Srbije.

Što se tiče Ferdinanda Ravene on je potpisao ugovor na godinu dana sa opcijom da ga produži na još jednu sezonu. Igra na poziciji beka i prošle sezone je nastupao u Japanu gde je prosečno beležio 12,5 poena. Tu je bio prethodne četiri sezone, a dolazi iz poznate košarkaške porodice. Otac Bong Ravena bio je čuveni košarkaš na Filipinima i sada je trener, dok je njegov brat Kifer redovni reprezentativac.

Tim Jurice Golemca se polako sklapa. Tako su na pozicijama plejmejkera doveli Nejta Mejsona i Aleksu Uskokovića, bekovi su Klemen Prepelič, Danilo Anđušić i Ferdinand Ravena, a krila Avudu Abas i Nemaja Dangubić. Centri tima biće Leon Radošević i Ahmet Duverioglu, tako da praktično za kompletiranje ekipe nedostaju samo krilni centri.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Dušan Ninković Nemanja Dangubić nakon poraza u polufinalu FIBA Lige šampiona