Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je pobedio svog najvećeg rivala Rafaela Nadala bez većih problema. U možda i poslednjem susretu dvojice najvećih, Đoković je slavio 6:1, 6:4, a moglo je i ubedljivije da bude!

Đoković je bio na korak od toga da oba seta dobije sa nulom, što je dovoljan dokaz koliko je Nadal daleko od svog najboljeg tenisa, pa su tako mnogi osećali i neku vrstu sažaljenja prema Špancu. Na kraju susreta, Nole mu je prišao na mreži, pozdravili su se, čestitali jedan drugome, ali nekima je i to bilo malo. Tako je američki novinar Majk Rosenberg sa "Sports ilustrejteda" zamerio što je Nole posle toga svirao violinu - za svoju kćerku.

"Bilo bi lepo da je i Đoković imao isti osećaj u tom momentu. Umesto da je zagrlio Nadala, Đoković je svirao na reketu kao da je violina", smatra novinar SI i dodaje zašto mu to zamera: "Bilo je to nesvesno ponašanje. Većini ljubitelja sporta, pretvaranje da sviraš violinu je način da ismevaš one koji su tužni ili emotivni. Ali, Đoković je to radio čitavog leta za svoju ćerku koja je krenula na časove sviranja tog instrumenta. Više socijalno osvešćen superstar bi prepoznao da je, iako je pobedio, taj momenat pripadao Nadalu. Sa druge strane, takva sportska zvezda bi u startu smislila drugi način proslave. Sigurno da postoji način da se Đoković poveže sa ćerkom bez da iritira ostale". 

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavlje

Autor teksta zaključuje da Đoković "nije zločinac zbog toga, ali da potezom koji je napravio nije učinio sebi uslugu", verovatno misleći da će mnogi zlonamerni - poput njega - to iskoristiti u svojim tekstovima. Što se tiče Rafaela Nadala, situacija je za njega tu sasvim jasna.

"Rafa je učinio da ljudi veruju. Ne zbog toga kako je igrao, nego zbog toga ko je on i jer je igrao na šljaci Rolan Garosa. Nikada nije postojao skladniji brak između čoveka i materijala. Ako je ovaj poraz njegov poslednji meč u singlu na Olimpijskim igrama, otišao je na jedini način na koji je mogao – ne na svom najboljem nivou, ali sa najboljim što je imao. To je jedini način na koji je ikada igrao", dodaje Amerikanac.

FRANCK ROBICHON/EPA, Kurir/Dado Đilas Đoković-Nadal olimpijske igre

Podsetimo, Rafael Nadal nastavlja takmičenje u parovima gde nastupa sa Karlosom Alkarazom, dok će Novak Đoković u sredu na teren gde ga čeka meč treće runde singla protiv Dominika Kepfera.

ŠTA JE NOVAK REKAO O RAFI?

nadal đoković 1 copy.jpg
RTS / Printscreen 

"Ne, nema bratstva. Više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski. Ima tu mnogo poverljivih informacija, na ovom nivou ne možeš da budeš previše blizak sa rivalom. Dugo smo u ovom sportu, nadam se da možemo da poboljšamo naš odnos u budućnosti", poručio je Nole i istakao da se nada da će se opet boriti jedan protiv drugoga.

"Nastavljamo dalje, videćemo hoće li biti još mečeva na velikim turnirima. Biraćemo takmičenja i on i ja, ne znam kako se oseća. Nijedno rivalstvo u tenisu nema 60 odigranih mečeva, epski dueli, najduže grend slem finale u istoriji, uglavnom igramo sa osnovne linije. Hteo sam da budem agresivan u ovom meču, da ga teram da se kreće što više, izazov je veliki, samopouzdanje je neophodno. Želim mu sve najbolje".

BONUS VIDEO:

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću

(MONDO - M.V.)