Slušaj vest

Nemačka je večeras u Lilu razbila Francusku 85:71 i tako kao prvoplasirana u svojoj grupi obezbedila prolaz u četvrtfinale, a to se tiče i Srbije. Ukoliko "orlovi" u subotu budu bolji od Južnog Sudana, a SAD savlada Portoriko, već znamo kako će izgledati "šeširi" za žreb četvrtfinala Olimpijskih igara!

U prvom šeširu tako će biti SAD i Nemačka, u drugom Kanada i Srbija ("orlovi" kao najbolja drugoplasirana ekipa), u trećem Francuska i Australija, a u poslednjem četvrtom najverovatnije Grčka i Brazil. Važno je napomenuti da bi Srbija tako u meču četvrtfinala igra protiv Australije, s obzirom na to da su Kanada i "kenguri" igrali u grupi. Tako će žreb automatski spojiti Kanadu i Francusku, dok smo njih uz SAD i Nemačku izbegli.

Na nekog od njih, Srbija će gotovo sigurno ići u polufinalu (ako dobiju svoje mečeve četvrtfinala), a ko će to biti zavisi od žreba koji će biti obavljen posle grupne faze. FIBA za sada nije zvanično objavila kada će to biti, ali ako uzmemo pravilo sa Igara u Tokiju, trebalo bi posle konferencije za medije poslednjeg meča grupne faze.

To nam govori da će žreb biti održan u subotu oko 23 časa, ali odstupanja su moguća.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Jokara

Važno je napomenuti da se svi mečevi četvrtfinala Olimpijskih igara igraju u Parizu (dakle ne igra se više u Lilu) i to 6. avgusta. Potom su polufinala na programu 8. avgusta, dok su mečevi za medalje zakazani za 10. avgust, inače pretposlednji dan Olimpijskih igara.

BONUS VIDEO:

TikTok/inabudhabi Nikola Jokić izgubio dres Srbije