Slušaj vest

Srbija je pobedila Južni Sudan i prošla u četvrtfinale Olimpijskih igara gde će igrati protiv Australije. Po završetku tog meča su igrači i treneri afričkog tima opleli po sudijama. Tvrde da su arbitri uticali na ishod meča, mada niko od njih ne spominje i koliko faulova im je oprošteno i koliko su igrali agresivno.

Prvo je pričao selektor Rojal Ajvi, a sada se oglasio i novi plejmejker Partizana Karlik Džouns. "Mislim da je suđenje odigralo ulogu. Ne volim da krivim arbitre, ali bih rekao da je imalo uticaja. Dozvolili su drugom timu da igra fizički jače od nas. Osećao sam tokom meča da su nekim igračima dozvoljavali da koriste šake i da rade stvari koje mi nismo smeli. To je uticalo na obe strane terena", rekao je Džouns za "BasketNews".

Zatim je spomenuo i najboljeg košarkaša na planeti. "Kada se branite od Jokića morate da igrate fizički snažno. On je MVP i svaka mu čast na tome kako igra, čestitam i reprezentaciji Srbije na prolasku dalje. Međutim, suđenje je na neki način odigralo ulogu."

Sameer Al-Doumy / AFP / Profimedia, Profimedia/Sameer AL-DOUMY / AFP / Srbija - Južni Sudan

Pohvalio je i svoje saigrače Petera Đoka i Kamana Maluača zbog odbrane na centru Denvera. "Moram da im dam zasluge na tome kako su ga čuvale. Đok je morao da igra na 'petici', trudio se da im oteža posao. Naš mladi momak Kaman je mlad, ima 17 godina, tu je, bori se, daje svoje telo. Kao što sam već rekao, Jokić je zaista neverovatan igrač i pokušali smo da uradimo sve što je u našoj moći da mu otežamo. Ovo je tek početak za nas, za Južni Sudan, ne bih rekao da su nas ljudi očekivali na Olimpijskim igrama, tako da smo se pokazali i moramo da nastavimo", zaključio je Džouns.

BONUS VIDEO:

RTS Polemika Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića na tajm-autu