Slušaj vest

Muška U18 reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju na Eurobasketu u Finskoj. U sjajnom finalu: Nemačka – Srbija 93:83 (33:19, 18:26, 16:13, 26:25). Savo Drezgić je izabran u idealnu petorku Evropskog prvenstva, nakon što je u meču za zlato ubacio 30 poena.

Fizički, a pre svega, emotivno ispražnjeni posle burnog polufinala protiv Izraela, odlučenog trojkom Andreja Kostića u poslednjoj sekundi, izabranici trenera Vuleta Avdalovića nešto sporije su počeli. To je Nemačka maksimalno kaznila i već u prvom periodu došla do razlike koja joj je bila dovoljna za miran nastavak, objavljeno je u izveštaju na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Naravno da to nije značilo da će naš tim odustati, bez borbe. Niti je. Već su do kraja prvog poluvremena Orlići uhvatili ritam, spustili prednost Nemaca, na veliki odmor otišli sa samo šest poena zaostatka, da bi poenima Sava Drazgića već posle minut i po igre u nastavku naš tim prišao na samo 53:51, uskoro je razlika bila i samo pola koša – 57:56, koliko je bilo posle poena sa penala Andreja Kostića.

Međutim, Nemačka je uvek nalazila način da odbije nalete Orlića i opet naravi beg. Tako je bilo i posle zakucavanja Kostića za 72:69, u 34. minutu. Uzvatili su serijom 6:0 za 78:69, pred poslednja dva i po minuta Nemačka je bila na 14 razlike – 89:75. Pred Orlićima je bio težak zadatak da ponovo uhvate ritam. Pogledajte najzanimljivije detalje meča Srbija - Nemačka u finalu Eurobasketa:

Najefikasniji u našem timu bio je Savo Drezgić sa 30 poena, uz 6 skokova i 7 asistencija, Andrej Kostić je ubacio 23 poena, Ognjen Srzentić 13.