Slušaj vest

U finalu Olimpijskih igara u Parizu u skoku u vis trijumfovala je Ukrajinka Jaroslava Magučih (22), skokom od dva metra! Atletičarka iz ratom zahvaćenog Dnjepra preskočila je istu visinu kao i drugoplasirana Australijanka Nikola Olislagers (27), koja je tri puta rušila letvicu na 202 centimetara. Magučih je nedavno oborila svetski rekord, preskočivši letvicu na 210 centimetara.

Bronzanu medalju osvojile su takođe Ukrajinka i Australijanka, Irina Gereašenko (29) i Eleonor Paterson (28), skokom od 195 centimetara. Upravo je to bila visina koju je Srpkinja Angelina Topić tri puta rušila u kvalifikacijama, i to sa polomljenim skočnim zglobom. Uprkosj toj povredi, hrabra Angelina je ušla u finale, ali nije mogla da bude fizički u stanju da u njemu nastupi i da se umeša u borbu za medalje, koje joj sigurno neće izmaći u narednim olimpijskim ciklusima.

To joj je najavio i njen otac, legendarni srpski atletičar Dragutin Topić, emotivnom objavom na društvenim mrežama o povredi svoje ćerke. Angelina je na zagrevanju doživela ozbiljnu povredu, naprsnuće fibule u predelu skočnog zgloba

 "Nažalost, to bi bilo to od mog nastupa na ovim Olimpijskim igrama. Snimak je pokazao da je došlo do ozbiljnije povrede, preloma u desnom zglobu i neće biti moguće da se pojavim u velikom finalu u nedelju. Verovala sam da ću, uprkos svemu, moći da izađem na borilište, dala sam sve od sebe da se izborim ali na kraju nije bilo suđeno. Ovog puta. Vidimo se uskoro, neću daleko", objavila je hrabra Angelina Topić iz olimpijskog sela.

BONUS VIDEO: Angelina i Dragutin Topić

RTS/Screen Recorder Angelina Topić i Dragutin Topić plaču