Slušaj vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, u sredu od 11 časova! To je odlučeno žrebom u nedelju uveče, koji je doneo i pakleno teškog rivala u polufinalu - Sjedinjene Države.

Pobednik meča Srbije i Australije imaće praktično nemogući zadatak u polufinalu, u kojem će igrati protiv Nigerije ili sasvim izvesno - Sjedinjenih Država, aktuelnog i najdominantnijeg olimpijskog šampiona u verovatno svim sportovima. Amerikanke su osvojile zlato na devet od 11 olimpijskih turnira i na imaju zaprepašćujući učinak od 72 pobede i samo tri poraza. Trenutno su u nizu od sedam uzastopno osvojenih zlatnih medalja i ženska reprezentacija Sjedinjenih Država nema poraz na Olimpijskim igrama još od 1992. godine, a na bilo kom velikom turniru još od 2006. godine.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Srbija Kina košarkašice

Na takvu košarkašku imperiju krenuće Srbija ako u četvrtfinalu pobedi Australiju, koja se plasirala u četvrtfinale kao drugoplasirana iz Grupe B, iza domaćina Francuske, ali sa istim skorom (2-1). Australijanke su u uvoddnoj rundi izgubile od Nigerije, a savladale Kanadu i Francusku.

Ovo su svi parovi četvrtfinala olimpijskog tunira za košarkašice, koji je najavio duel Srbije i Sjedinjenih Država kao i u muškoj košarci.

  • Srbija - Australija u utorak od 11
  • Španija - Belgija 14.30
  • Nemačka - Francuska 18
  • Nigerija - Sjedinjene Države 21.30

Reprezentativke Srbije plasirale su se u četvrtfinale kroz Grupu A, pobedama protiv Portorika 58:55 i Kine 81:59, posle kojih su doživele poraz u poslednjem kolu, u meču protiv Španije (62:70). Naredni meč srpskih devojaka biće prvi eliminacioni u Parizu i borba za ulazak u završnu rundu za medalje.

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu