Slušaj vest

Srpski sportisti doneli su do sada Srbiji dve medalje. Nakon što su Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili zlatnu medalju u miksu u streljaštvu (10m, vazdušni pištolj), do toliko željenog najsjajnijeg odličja došao je i Novak Đoković pobedivši Karlosa Alkaraza u ludom meču na "Šatrijeu".

To je svakako bio podstrek srpskim sportistima, pa se nadamo da će desetog dana Olimpijskih igara u Parizu i ostali nastaviti tim putem, motivisani da Srbijii donesu medalju. Danas će biti nešto manje interesantan dan kada su u pitanju srpski sportisti pošto ćemo gledati tek vaterpoliste u "klasiku" sa Mađarima, a zatim takmičenje počinju i naši rvači, od kojih svakako očekujemo bar jednu medalju.

Ovako izgleda današnji raspored na Olimpijskim igrama u Parizu:

12.00 VATERPOLO

U petom kolu grupne faze vaterpolo turnira, Srbija se sastaje sa Mađarskom. Biće to okršaj dva najveća vaterpolo tima svih vremena, a veliki favoriti su Mađari, mada ni oni ne blistaju sasvim. Obe ekipe trenutno imaju učinak od dve pobede i dva poraza i zapravo se bore za treće mesto u grupi.

15:00 RVANJE

Danas konačno počinje i rvački deo prvenstva za Srbiju, pa će nas Georgi Tbilov predstavljati u kategoriji grčko-rimskim stilom do 60 kilograma. U prvoj rundi bori se protiv Turčina Enesa Basara.

Anketa

Koliko će medalja Srbija osvojiti na OI u Parizu?

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu