Slušaj vest

Džoel Embid odlučio je da odbije Kameru, zemlju u kojoj je rođen, potom da pogazi obećanje dato reprezentaciji Francuske, sve pošto je stigao poziv da nastupi za državni tim SAD. Upravo su Amerikanci apsolutni favoriti na Olimpijskim igrama u Parizu i na svim pozicijama su - kada se pogledaju imena - "jaki kao zemlja", međutim tokom grupne faze već smo primetili da postoje određeni problemi u igri.

To se posebno odnosi na Džoela Embida koji se prvo nije proslavio u ubedljivoj pobedi nad Srbijom, dok protiv Južnog Sudana nije ulazio ni u igru. To je dovelo da do sada ima prosek od 9,5 poena i 2,5 skokova (uz isto toliko izgubljenih lopti), zbog čega je najkritikovaniji igrač Amerikanaca.

Nije to samo na društvenim mrežama, nego ga je "pecnuo" i slavni košarkaš Čarls Barkli. Navikli smo da "Čak" udara po njemu još od pre nekoliko godina, ali sada zaista ima poseban osnov za to.

"Nadam se da će ga ovo razbuditi, ovo olimpijsko iskustvo. Nije igrao dobro i nadam se da će shvatiti da mora da bude u boljoj formi. Lično mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se povređuje. Nije u dobroj formi. Trebalo bi da ga je sramota zbog načina na koji je igrao", rekao je Barkli gostujući u podkastu Pola Džordža i potom je dodao: "Mora da shvati da mora da bude u boljoj formi, da bude zdraviji. Jer ako ne osvoje NBA titulu ili makar odu daleko u plej-ofu, to će biti zbog njega. Mora da preuzme odgovornost, jer na Igrama uopšte nije igrao dobro".

Kurir/Dado Đilas Srbija - Amerika na Olimpijskim igrama

Podsetimo, Embid će se teško "uhvatiti" za ove komentare i verovatno će nastaviti da misli da igra savršeno (čak je spominjao da bi bio najbolji igrač svih vremena da se nije povređivao), dok naravno ima prostora da u ostatku takmičenja pokaže svima da greše u vezi njega.

Amerikanci prvo u četvrtfinalu danas igraju protiv Brazila, dok će moći na Srbiju u polufinalu Igara.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Jokić ćerka