Slušaj vest

Neverovatan je Nikola Jokić i u to smo se uverili i u pobedi Srbije protiv Australije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu! Kada su Srbi preokrenuli posle ogromnog minusa od čak 24 poena razlike, kada su u završnici videli kako Peti Mils sjajnim košem šalje meč u produžetak, vreme je bilo da na scenu stupi najveći srpski košarkaš svih vremena.

Nikola Jokić je preuzeo odgovornost u ključnim trenucima produžetka, a kada je bilo zaista najvažnije, svojim zaštitnim znakom, "Sombor šaflom" pogodio je prelomni koš i uveo Srbiju u polufinale, protiv Sjedinjenih Država ili Australije. Pogledajte to remek-delo!

Liderski, u stilu zaista najboljeg na svetu, Nikola je priveo meč kraju i pokazao da je Srbija sa njim veoma teško pobediv tim! Završio je meč sa 21 poenom uz 14 skokova i mnogi nisu ni primetili da mu je opet samo asistencija falila za tripl-dabl. Sabrao ih je devet i tu je stao. I to sigurno nikome trenutno nije bitno, jer je uradio najvažniji posao i uveo nacionalni tim u polufinale.

Kurir/Dado Đilas Slavlje košarkaša

BONUS VIDEO: Ovako je Kari Pešić vikao na igrače Srbije na tajm-autu

RTS/screenshot Svetislav Pešić tajm aut