Slušaj vest

Marko Pešić, sin selektora Srbije Svetislava Pešića, oglasio se posle dramatične pobede protiv Australije i ostavio emotivnu poruku svom ocu - "Bravo deda!! Idemo po onu koja još fali!!!".

Naravno, Pešić junior aludirao je na to da je njegov otac došao na 80 minuta košarke do olimpijskog zlata, jedinog koje još nije osvojio. Bio je klupski prvak Evrope i sa Bosnom i sa Barselonom, bio je osvajač Evropskog prvenstva i sa reprezentacijama Nemačke i SR Jugoslavije i bio je i prvak sveta 2002, takođe sa reprezentacijom SR Jugoslavije u Indijanapolisu. Prošle godine je malo nedostajalo da to ponovi na Mundobasketu sa Srbijom, sa kojom je stao u finalu protiv Nemačke, a pred njim i njegovim timom u četvrtak je još jedna utakmica generacije - protiv Sjedinjenih Država ili (u slučaju potpune senzacije), protiv Brazila.

Iako to sada poriče i o tome ne želi da priča da ne bi raspaljivao euforiju, od trenutka kada se vratio u reprezetnaciju svesno ili podsvesno legendarni "Kari" ima jedan baš veliki cilj - da osvoji Olimpijske igre. I da bi to uspeo izvesno će morati da napravi čudo i senzaciju poput one 2002. u Indijanapolisu, kada je sa svojom ekipom savladao Sjedinjene Države, na njenom terenu.

Selektore, "orlovi", srećno!

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

BONUS VIDEO: Ovako je Kari Pešić vikao na igrače Srbije u meču protiv Australije

RTS/screenshot Svetislav Pešić tajm aut