Slušaj vest

Sjedinjene Države sprečile su svoj poraz od Srbije u doslovno poslednjim trenucima utakmice polufinala Olimpijskih igara u Parizu. Lebron Džejms, Kevin Durent i Stef Kari dali su sve što su imali da zaustave tim Svetislava Pešića i uspeli su u tome, zbog čega im je pao ogroman teret sa leđa. Koliki? Videlo se i po govoru Lebrona Džejmsa saigračima na centru terena:

"Još jedna... Još je*ena jedna! Znali smo da ćemo na ovom je*enom turniru biti izazvani. Je*eni Šefe (Stef Kari) i Džo (Džoel Embid), vi ste nas nosili večeras. Još samo prokleto jedna!", govorio je Džejms i bljuvao vatru iz sebe.

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

Tokom utakmice je ulazio u žestoke duele protiv srpskih košarkaša, u 40. godini igrao je 32 i po minuta i završio utakmicu sa 16 poena uz 12 skokova i 10 asistencija, čime je ušao u istoriju sa tripl-dabl učinkom. U prvom delu meča svađao se sa Filipom Petruševom i posebno se sukobljavao sa Bogdanom Bogdanovićem, kojem je potcenjivački poručivao za vreme igre da je "premali" da bi njega čuvao.

Pogledajte kako su izgledali ti okršaji Lebrona Džejmsa i srpskog kapitena.

RTS Lebron Džejms proziva Bogdana Bogdanovića

Amerikanci će u subotu od 21.30 igrati protiv Francuza za olimpijsko zlato, dok će Srbija u subotu od 11 igrati protiv Nemačke za olimpijsku bronzu.