Slušaj vest

Bila je Srbija blizu da napravi čudo i u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu savlada SAD. Uspeli su preko Stefa Karija, Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa da se izvuku iz čeljusti zveri koja ih je 38 minuta držala, ali je Srbija i pored poraza oduševila čitav košarkaški svet. Možda i najviše nekadašnjeg igrača Evana Tarnera koji je bio spreman na radikalan korak.

Tokom meča Srbije i SAD otkrio je da će u slučaju pobede "orlova" njegovo dete dobiti ime po dvojici srpskih košarkaša. Od jednog bi uzeo ime, od drugog prezime, pa bi na kraj dodao i svoje prezime, čisto da se zna čiji je naslednik nazvan po Jokiću i Bogdanu.

"Ako reprezentacija SAD izgubi ja ću sinu dati ime Nikola Bogdanović Tarner", napisao je Evan na društvenoj mreži "X" i izazvao brojne komentare. Malo je falilo da mu Srbija ispuni želju, pošto je naš nacionalni tim do samog kraja utakmice imao prednost, predvođen upravo Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem.

Na kraju su Amerikanci stigli do pboede, pa Evan Tarner neće morati deci da daje imena po srpskim košarkašima. Inače, Tarner je punih deset godina igrao u NBA ligi - Filadelfija ga je izabrala kao drugog pika 2010. godine, a pored tog tima nastupao je još i za Indijanu, Boston, Portland i Atlantu. Kasnije je bio i pomoćni trener u ekipi Boston Seltiksa.

Kurir/Dado Đilas Suze košarkaš

BONUS VIDEO:

RTS Bogdan Bogdanović pokazao zube Lebronu Džejmsu