Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija SAD igraće finale Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je u meču polufinala savladala Srbiju (95:91) posle velikog preokreta u samoj završnici. Jedan od najbitnijih igrača američkog tima, kao i tokom čitavog turnira, bio je Kevin Durent. Ipak, on je još zapaženiju ulogu imao na društvenim mrežama, što je sada već postalo tradicija.

Američki košarkaš se prvo do pet ujutru raspravljao sa navijačima na društvenoj mreži "X", a zatim je nastavio da se tako ponaša i nakon nekoliko sati sna, čim se probudio dan nakon pobede nad Srbijom. Vređao je i psovao, pominjao Nikolu Jokića i navijače koji prate NBA ligu, a mnogi su se tada podsetili njegovih ranijih ispada na društvenim mrežama.

Najpoznatiji incident dogodio se u septembru 2017. godine, kada je Kevin Durent promašio nalog sa kojeg ostavlja komentare. Nakon što je jedan košarkaški navijač pitao durenta da mu objasni zašto bi napustio Oklahomu i prešao u Golden Stejt, osim da sa tim timom lakše osvoji šampionski prsten, odgovor je stigao sa pogrešne adrese. "Neko" je tvitovao sa profila Kevina Durenta...

Kurir/Dado Đilas Suze košarkaš

"On ne voli organizaciju niti da igra za Bilija Donovana. Njihov igrački kadar nije tako dobar, tu su samo on i Rasel Vestbruk", napisano je u jednom komentaru. "Zamisli da se iz tog tima skloni Rasel, pogledaj koliko je to loša ekipa. Ne može da osvoji titulu sa njima", glasio je drugi komentar koji je kasnije takođe obrisan. U tim trenucima niko nije pomislio da je "neko" hakovao Kevina Durenta, već samo da je američki košarkaš ostavio komentare sa svog zvaničnog umesto sa nekog od lažnih profila.

Zbog kompletne situacije Kevin Durent je postao deo mim kulture. Već godinama se u košarkaškim krugovima oko NBA lige prave fore na njegov račun zbog upotrebe lažnih naloga koji mu služe za raspravu na društvenim mrežama. A tada, kada je iz Oklahome prešao u Golden Stejt, bilo je mnogo razloga za raspravu.

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

Dogodilo se to baš nakon što je sa svojim timom poraženu  finalu Zapadne konferencije, a pojačao je ubedljivo najbolji tim lige, koji je i bez njega bio prvi favorit za osvajanje prstena. Istina, preuzeo je lidersku ulogu u novoj ekipi, dva puta bio MVP finala i dva puta osvojio šampionsku titulu, ali ćemo dinastiju Golden Stejt Voriorsa ipak pamtiti po Stefu Kariju koji je bio njen deo od početka dokraja - pa možda čak i malo duže od toga.

Durent je najbitnije rezultate u karijeri postigao sa Voriorsima, a pokušaji da Bruklin i Finiks izgrade franšizu oko njega kao prve zvezde nisu urodili plodom. Zbog toga ne čudi što je jedan od najboljih košarkaša planete ipak samo čovek krhkog ega. Tome ćemo pripisati i neprospavanu noć u Parizu tokom koje je ostavljao komentare na nekadašnjoj društvenoj mreži Tviter.

EPA/YOAN VALAT Pariz 2024

BONUS VIDEO:

RTS Bogdan Bogdanović teši Ognjena Dobrića