Slušaj vest

Džoel Embid ima zagarantovanu medalju sa reprezentacijom Amerike. Igraće u finalu protiv Francuske i ako dođe do pobede osvojiće zlato, poraz znači srebro. Još pre Olimpijskih igara snažni centar napravio je haos. Tada je prevario Francuze, obećao im je da će da igra za njih i onda se predomislio u poslednjem trenutku i odlučio da uzme američki pasoš.

Od tog momenta svi su krenuli da ga prozivaju, kako Francuzi koje je prevario, tako i Kamerunci pošto je tamo rođen, pa i američki navijači koji smatraju da je samo odabrao najlakši put do zlata i da ne oseća nikakvu nacionalnu pripadnost. Tome u prilog ide najnovija izjava koju je dao u Parizu.

Embid planira ponovo da promeni reprezentaciju i da igra za Kamerun. Imam dobro iskustvo u Parizu, daleko sam od kuće i porodice nekoliko nedelja, ali je sve lakše sa ovom grupom girača. Pariz je divan grad, sledeće Igre su u Los Anđelesu, možda neću biti sa američkim timom, možda budem sa Kamerunom tamo", poručio je Embid.

YouTube/Chaz NBA/Screenshot Joel Embid

Pošto je igrao već za Ameriku moraće Džoel da traži posebnu dozvolu FIBA i da ispuni nekoliko uslova, jedan od tih je da mu američki savez da dozvolu. "Jedna od stvari koju sam oduvek znao jeste da je Kamerun moj prvi izbor. Ako se kvalifikuju, igraću za svoju domovinu, to je moj san", poručio je Embid.

Očekuje se da će Embidu francuska publika zviždati u finalu i da će da im bude na tapetu svaki put kada bude imao loptu. Svestan je toga i on sam i zna da će mu zviždati.

BONUS VIDEO:

RTS Bogdan Bogdanović teši Ognjena Dobrića