Slušaj vest

Košarkaška reprezentacja Srbije stigla je do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, pobedom nad Nemačkom (93:83) u meču za treće mesto. Zablistala je Srbija, oporavila se od bolnog poraza protiv SAD i okitila se odličjem koje ima neverovatan značaj za ceo tim - Vasa Micić kaže da mu je najveći uspeh u karijeri!

Emotivni su bili i drugi srpski košarkaši. Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović zahvalio se navijačima i saigračima, a posebno je istakao da je presrećan što je u dresu Srbije osvojio još jednu veliku medalju.

"Šta da ti kažem? Presrećan sam, majke mi! Mnogo je bilo teško oporaviti se, ustati u sedam... Pokazali smo karakter i pobednički mentalitet. Hvala našim navijačima ovde u Parizu i preko malih ekrana što su navijali za nas tokom celog turnira. Zahvalan sam što sam deo ovog tima. Kad je tu dobra družina, sve je lagano. Svi smo jednaki, zahvalan sam momcima na tome", rekao je Bogdan Bogdanović.

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Impresivnu partiju u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu prikazao je Vasilije Micić, koji je istakao da mu je ovo i najveći rezultat u ukarijeri. NBA košarkaš

"Najvažnija je medalja. Za lična dostignuća ne marim, srećan sam kad pomognem ekipi. Danas je bilo bolje, nekad bude lošije. meni je ovo najveći uspeh u karijeri", rekao je Micić i dodao: "Nemam mnogo da dodam o utakmici protiv SAD. Iz svega učiš, možda nam je dalo motivaciju da se pripremimo za ovo. Meni ova bronza sija kao zlato. Verujte, znči mi najviše u krijeri. Ja bih naveo sve igrače, od Plavše, Petruševa, Jovića, Bogdana, Jokića, Davidovac, Milutinov... Svi su dali doprinos."

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Tokom čitavog turnira u Lilu i Parizu sjajno je igrao krilni centar Filip Petrušev, jedan od najboljih pojedinaca u našem timu. Po njegovim rečima, ovo je bil osveta Nemcima za poraz u finalu Mundobasketa krajem 2023. godine, kada je Srbija samo sticajem okolnosti ostala bez zlatne medalje.

"Fenomenalni su utisci, zaslužili smo ovo kroz ceo turnir, posebno posle onog juče. skupili smo se i uzeli ono što nam pripada. Znali smo da zaslužujemo barem bornzu. Možda i bolje što smo igrali u 11, nismo mnogo mislili o tome što nam se dogodilo. Nemačka je jedna od najboljih ekipa na turniru, vratili smo im za Manilu. Ovo je fenomenalna grupa momaka, čast je igrati sa svakim od pojedinaca ovde", rekao je Filip Petrušev nakon pobede Srbije nad Nemačkom.

BONUS VIDEO:

RTS1 slavlje košarkaša srbije