Slušaj vest

Košarkaši Srbije osvojili su bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a kapiten tima Bogdan Bogdanović istakao je šta je bio ključ uspeha! Po rečima jednog od najiskusnijih srpskih košarkaša i rekorderu po broju poena u dresu nacionalnog tima, ekipa Srbije pobeđuje, gubi i slavi zajedno, što je ključ uspeha tima na velikim takmičenjima.

Osvrnuo se Bogdan Bogdanović i na "prozivku" pa pozdrav sa Karmelom Entonijem, slavnim Amerikancem čiju je proslavu poena koristi kada je postizao trojke protiv SAD u polufinalu i nemačke u meču za treće mesto. I na taj način pokazao je moć ovog tima, koji se nikoga ne plaši.

"Ako me znate, ja uživam u igri, uvek se takmičim. Igram se sa vatrom. Radio sam to i pre mnogo vremena, znam da neko misli da je provokacija, ali to je za mene uživanje. Čak i poštovanje prema njemu, da imamo njega tu kao legendu, ništa osim poštovanja", rekao je Bogdanović o Karmelu Entoniju.

X/@PartizanRetro Srbija pobeda

Srpski tim stigao je do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, što je daleko teže od "osvajanja" srebra, ističe Bogdan. Kapiten srpskog tima još jednom je istakao koliko je ponosan na tim. "Kada stojite na podijumu, tu su broj jedan, broj dva i broj tri. Ali u mom iskustvu, osvajanje bronzane medalje je dosta teže nego osvojiti srebro. Na podijumu deluje tako, ali za mene... Ja sam ponosan na način kako smo igrali tokom čitavog turnira, čak i kad smo izgubili rezultat nije bio prava slika načina na koji smo igrali. Ali ponosan sam na način kako smo završili turnir. Kako je trener rekao ovog jutra, mi smo izgradili karakter, izgradili smo pobedničku kulturu i rečeno je da završimo tako. Ponosan sam na način na koji smo završili", ispričao je Bogdan Bogdanović.

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kapiten reprezentacije Srbije otkrio je čitavom svetu kako funkcioniše naš tim - baziran je da prijateljstvu, pa tako zajedno pobeđuje, gubi, slavi i radi sve ostalo. Lider je Svetislav Pešić, jedan od najiskusnijih selektora na svetu, koji uvek zna da podigne ekipu.

"Imali smo jednog od najiskusnijih trenera. Ali dao nam je sjajan govor, čak i posle utakmice, podigao nas je zadržao duh tima. Sve što smo uradili, to je timski uspeh, čak i kad smo izgubili, imali smo isti majndset, nismo spavali tokom tog dana. Bilo je kasno, a kad smo se probudili, on je bio spreman. Malo duži sastanak nego obično, ali to je njegov način. Nismo se bunili. Nismo ni kasnili, igramo zajedno, pobeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Mi slavimo zajedno, sve radimo zajedno. To je ključ uspeha", istakao je Bogdanović!

BONUS VIDEO:

RTS1 slavlje košarkaša srbije