Slušaj vest

Svetislav Pešić napravio je sjajan uspeh sa reprezentacijom Srbije pošto smo letos stigli do srebrnog odličja u Manili na Mundobasketu, dok smo sada na Olimpijskim igrama u Parizu osvojili bronzu. Zaslužili smo i više, otvoreno je rekao Pešić posle pobede nad Nemcima (93:83), evidentno još jednom upirući prstom u FIBA zbog suđenja protiv SAD. I te kako mu je stalo iako je u poznim godinama, pa se tako postavlja pitanje - da li ostaje na klupi Srbije?

Novinari u Parizu upitali su ga za njegov ugovor koji ističe sa završetkom Olimpijskih igara, a Pešić za sada nije odgovorio decidno da li ostaje: "Mislim da nacionalni tim ima budućnost. A kada je reč o meni, sada je vreme za slavlje ovog velikog uspeha i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama", poručio je Pešić i dodao:

Kurir/Dado Đilas Srbija - Nemačka basket OI

"Ja nemam nikakav plan. Da budem iskren, nemam plan, prvi put u svom životu ne znam šta želim da radim idućih dana. Želim da budem sa porodicom, prijateljima, da slavim i idem na odmor kao i posle svakog turnira. Ne znam, stvarno ne znam. O srpskoj košarci, svi znaju mene i ja sam uvek ukoliko sam im potreban. Za bilo šta, tu sam. Srbija mora znati da iskoristi ovaj uspeh, iako nemamo domaću ligu, iako je košarka jako važan sport u našoj zemlji".

Prema njegovim rečima, neophodno je razmišljati o tome "kako unaprediti košarku" bez obzira ko bio selektor, odnosno jedino što razmišlja je da analizira Olimpijske igre u Parizu i kako da se spremi za Los Anđeles. Možda je i time rekao nešto između redova o svom ostanku...

Pogledajte kako je izgledalo slavlje košarkaša Srbije posle pobede u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

BONUS VIDEO:

RTS1 Nemci jure sudije