Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pobedivši svetskog šampiona Nemačku 93:83. Na taj način, "orlovi" su uspeli da sjajan nastup na Igrama uveličaju i odličjem oko vrata, iako su u poslednje dve utakmice imali katastrofalno suđenje.

Posebno se to odnosi na polufinale protiv Sjedinjenih Američkih Država, kada je većina odluka arbitara išla na stranu NBA zvezda. Uprkos protestu našeg tima, nije se mnogo promenilo ni u meču za treće mesto sa Nemcima, naročito u drugom poluvremenu kada su naši igrači bili potpuno izgrebani zbog duela u kojima nisu dosuđeni faulovi. Na kraju su naši izveli svega 19 slobodnih bacanja, dok su Nemci imali 15... 

Ni to nije sprečilo Nemce da posle meča burno protestuju kod sudija. Dok je Svetislav Pešić prišao i čestitao na urađenom na turniru, košarkaš "pancera" Moric Vagner se poneo potpuno drugačije. Pogledajte kako je to izgledalo:

RTS1 Nemci jure sudije

Moric Vagner je sarkastično prišao svakom od trojice sudija, pružio im ruku i evidentno nezadovoljan suđenjem pokušao je to da im stavi i do znanja. Čitav meč je protestovao i očekivao da će mu svirati faulove kao NBA zvezdama, što nije, a samo na sebe može da se ljuti jer je šutirao 5/14.

Pogledajte i slavlje srpskih košarkaša nakon pobede Srbije u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

BONUS VIDEO:

RTS1 slavlje košarkaša srbije