Slušaj vest

Košarkaši Srbije stigli su u Beograd posle osvojene bronze na Olimpijskim igrama i na aerodromu "Nikola Tesla" održana je konferencija za medije tim povodom. Zbog manjka vremena nije bilo dovoljno prostora za pitanja, pa je sve završeno brže nego što se očekivalo. Jedna od tema o kojoj je bilo priča je odnos selektora sa igračima.

Svetislav Pešić pričao je baš o tome i o kritikama i predlozima. "Od svega po malo, pripreme, rad, reči, dogovor. Kao u životu, ako imaš ispred sebe cilj... Nije lako, ali je motiv, daje ti dodatnu emotivnu, mentalnu snagu i motivaciju, da se odrekneš nekih lepih stvari preko leta, da budeš sa ekipom, da daješ sve. Kad se završi meč, ne postoji ništa drugo osim pripreme za narednu. Teško je izdržati, momci su to uradili, tako je bilo i u Manili. Mogli smo mi i da izgubimo od Nemačke, ali smo pokazali stav i sve. Zato im javno čestitam na odnosu i svemu što su uradili, radi se zajedno, dobijao sam i kritike od igrača, predloge i dobre i loše i predloge koji mi se nisu uklapali u neka moja pravila, ali smo uvek nalazili put do toga", rekao je Pešić.

Istakao je da je bronza osvojena na najjačem košarkaškom turniru ikada odigranom. "Ovo je bio najjači košarkaški turnir ikada, 10 timova se borilo za medalju, Amerikanci su došli sa najjačim NBA igračima, tu su bili evroligaški i NBA igrači i u drugim timovima. Napraviti uspeh na takvom turniru bio bi nemoguć bez tog fokusa, zajedništva, pre posle utakmice, trebalo je izdržati mentalno. Javno da im čestitam i da im se zahvalim. Meni su pomogli, ja sam se trudio i njima da pomognem, to je ogroman uspeh, ne samo rezultat, već i način na koji smo stigli i završili turnir u Parizu", zaključio je Pešić.

MONDO/Nemanja Stanojčić Konferencija košarkaša Srbije

BONUS VIDEO:

MONDO Konferencija košarkaša Srbije