Slušaj vest

Košarkaši Srbije su stigli u Beograd! Sleteli su oko 13 časova na aerodrom "Nkola Tesla", a tu je naš sastav odmah održao konferenciju za medije. Javnosti su se obratili selektor Svetislav Pešić, kapiten Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić. Kapiten "orlova" je na pitanje koliko je teško bilo pripremiti se za meč za treće mesto posle poraza od SAD istakao da ni duel sa Nemcima niti onaj sa Amerikancima nije bio najteži na turniru. 

Iako su u duelu sa Australijom gubili 24 poena razlike, iako su dva puta igrali sa selekcijom SAD, savladali su svetskog šampiona Nemačku Bogdanović je kao možda i najtežu utakmicu u reprezentativnoj karijeri istakao duel sa Južnim Sudanom. Srbiji je tada bila potrebna pobeda za prolazak dalje u drugu rundu takmičenja. 

"Znam da se pamte samo poslednje utakmice, ali je meni utakmica protiv Južnog Sudana bila možda i najteža u životu. Onda gubimo od Australije 24 razlike. Nekako se olako shvataju te neke utakmice koje su dobijene, a taj meč sa Amerikancima i za medalju, veća je pažnja. Mi znamo kroz šta smo prošli. To nas čini jačim, što nas", naglasio je on. 

Takođe je istakao da je zajedništvo tima bilo ključno i da bez njega ne bi bilo medalja. To je nešto što je ovaj tim gradio u godinama iza nas i što je sada počelo da donosi medalje redovno! Prvo Manila, sada i Lil i Pariz. 

"Ovo zajedništvo se gradilo, nije odjednom i na treningu i na utakmicama i poštovanje koje imamo između nas. Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj. Nismo znali koji su naši dometi, ali smo znali da su visoki, verovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, gde god smo bili, bili smo zajedno. Trudili smo se da da što više vremena provedemo zajedno", rekao je selektor Pešić. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Konferencija košarkaša Srbije